Biseri

Biseri

 Biseri simbolizuju ono najbolje u nama, cistocu, iskrenost, mudrost i integritet. Oni nas podsecaju da hodamo sa dostojanstvom. Biseri ne samo što obezbeduju ogledalo da možemo da vidimo naš sopstveni odraz, vec nam daju uvide u to kako se mi zapravo prikazujemo drugima.



Biseri dolaze u citavom mnoštvu boja, srebrnkasto beloj, ružicasto crvenoj, crnoj boji, voštanog su sjaja.

Najlepši biseri se vade iz toplih mora sa obala Pacifika. Najveca nalazišta su u Tajlandu, Šri Lanki, Kini, Japanu, Kaliforniji.

Biseri se stvaraju kada strano telo dode u kontakt sa unutrašnjosti školjke. Školjka reaguje tako što pravi sloj za slojem specijalne supstance koja daje jedinstven izgled prirodnom biseru. Sastav bisera je oko 85 procenata mineralnih materija – zapravo kalcujum karbonata CaCO3 – 10 do 15 % organskog vezivnog tkiva i ostatka od par procenata vode. Gaji se na mnogim mestima u morima i rekama. Otvara se školjka, umece u nju vece zrno peska da je žulja.

Pearls spain Biseri su veoma meki i mogu se lako ozlediti. Latinski izraz za biser je bio pirium – sfera, dok su Rimljani koristili Grcki naziv margarita što oznacava nešto jedinstvene vrednosti.


U Hrišcanstvu, Sveti Augustin je tvrdio da su biseri simbol Isusa Hrista, nakon što je proucavao deo Biblijskih tekstova koji svakome od 12 apostola pripisuju specijalni kristal u njihovu cast. Zaista u Bibliji postoji nekoliko tekstova vezanih za bisere, od kojih je najpoznatija alegorija o bacanju bisera pred svinje.

U 13 veku se smatralo da lece mentalne bolesti i ljubavnu tugu. Smatralo se da su to suze Boga. Biseri su simbol skromnosti, cednosti i cistoce, ljubavi, uspeha i srece.

Japanci su oduvek visoko cenili bisere, i cesto su pripisivali dobru srecu onima koji ih nose.

Biseri stimulišu žensku, jin stranu u coveku i pomažu samoprihvatanje. Oni podižu duh i cine da se osecate mirni i spokojni. Simbolika bisera je znacajna. Zrno peska se vremenom transformiše u objekt nevidene lepote. Svojim skromnim pocetkom biseri oznacavaju cisto srce i nevinost i pomažu nam da stupimo u kontakt sa našom nepomucenom suštinom.

Beli biseri su simboli cistog srca i uma, nevinosti i vere. Zlatni i crni su odlicno sredstvo prosperiteta. Pink biseri otvaraju srcanu cakru.

Biseri su povezani i sa cakrom solarnog pleksusa i kao takvi delotvorni su za probavu, cir u želucu, imunitet, oslobadaju unutrašnje blokade, otklanjaju emocionalni stres, jacaju nerve. Pomažu bolesnim ocima i nadbubrežnim žlezdama. Ogrlica reguliše telesnu težinu, upozorava na lažna prijateljstva i opasnost.

Biseri se povezuju sa karakteristikama Meseca. Meseceve osobine su osobine cistoce, emocionalnosti i spiritualne transformacije. Biseri imaju i mnoge isceljujuce kvalitete lunarnog karaktera, bilo na fizickom bilo na mentalnom nivou.

Biseri izracavaju odredenu toplotu i sjaj koji ne može da se pronade kod drugih kristala. Vrlo su licni, ne mogu se pozajmljivati. Treba ih voleti i cesto nositi. Vole svetlo. Prazne se u soli.

Pripadaju elementu vode, i cesto se pripisuju astrološkim znakovima raka.



Comments

Popular posts from this blog

Tajna ohridskog bisera

Peridot

Sardoniks